keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Cooking with Poo

Tiedättekö sen tilanteen, kun joku täysin odottamaton juttu saa aikaan täysin odottamattomasti hysteerisen naurukohtauksen? Mulle kävi näin Krabin lentokentällä, kun pistäydyin lehtikioskissa. 

Keittokirja. Ei sen kummempaa.


Tyrskähtelin mielessäni kirjan bongattuani, miehen luokse päästyäni naureskelin jo hysteerisenä ja kohta naurettiin molemmat vedet silmissä. Niinpä lähetin miehen kioskiin nappaamaan valokuvaa kirjan kannesta. Yllättäen kirjan edessä oli tuolloin useampi turisti kamerat napsuen.

Bangkokissa sit kirjakaupassa bongasin kirjan uudestaan ja totesin, että se on oikeasti täysin pakollinen ostos. Ei muuta kuin kassalle. Hotellissa perehdyin kirjaan tarkemmin ja sen ansiosta olin erityisen tyytyväinen, että hankinnan tein. Kyseessä on nimittäin yhteisöprojekti, jolla tuetaan paitsi Poota myös yhteisöä hänen ympärillään: kouluja, lääkintäpalveluja ja lasten kerhoja. Alunperin ihmettelin, että eikö kääntäjälle tullut mieleen käyttää kirjoittajan oikeaa nimeä, siis jos lempinimi on Poo, olkoon niin, mutta englanninkielisessä käännöksessä se herättää ehkä vääränlaista huomiota. Noin niinkuin kokkaukseen liitettynä. Mut ehkä se loppujen lopuksi olikin ihan hyvä juttu, muuten olisin itsekin jättänyt kirjan huomiotta ja hyllyyn. Nyt Poo sai taas yhden kirjan myytyä ja sitä kautta toivottavasti vähän lisää hyvää yhteisölleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti