tiistai 6. toukokuuta 2014

Ravintola Bronda

Maaliskuussa Eteläespalle avattu viime aikoina otsikoissa viihtyneen Tomi Björkin ja Matti Wikbergin viides ravintola, Bronda on lyhyen olemassaolonsa aikana ehtinyt jo kerätä ristiriitaisia arvioita.

Laadukkaisiin kotimaisiin raaka-aineisiin ja alusta loppuun käsityönä tehtyyn ruokaan nojaava ravintola on varmasti yksi kevään kiinnostavimmista uutuuksista. Itse pääsin ravintolaa testaamaan vajaa pari viikkoa sitten.

Muiden Björkin ja Wikbergin ravintoloiden tyyliin osa ruuista tulee koko seurueelle yhteisissä annoksissa jaettavaksi.

Tarjolla on kolme erilaista maistelumenua ja a la carte -lista. Meidän valinta oli Menu Esplanad.


Tykkäsin kovasti isosta ja korkeasta ravintolasalista sekä koko kasarmikadun levyisestä ikkunasta. Puheensorinan ja lähekkäin sijoitettujen pöytien ansiosta tunnelma oli mukavan eteläeurooppalainen.






Brondan ruuan tasoa on moitittu liian vaihtelevaksi ja valitettavasti itsekin yhdyn tähän arvioon. Hyviä ja ihania annoksia oli kuitenkin selvästi enemmän kuin heikkoja ja oikeastaan meidän menusta vain vika eli possunkyljys oli vähän turha. Muutoin ruoka oli ihanaa ja tunnelma mainio. Palvelu oli ehkä vähän hapuilevaa, mutta se lienee normaalia vasta noin vähän aikaa auki olleessa paikassa.

Kaikkiaan siis kokemus mukava ja pienellä viilaamisella ravintolasta tulee varmasti tosi kiva. Itse aion kyllä piipahtaa toistekin. Erityismaininta Espan päässä, ruokasalin edessä sijaitsevalle baarille, jonne pääsee paitsi nauttimaan laadukkaista drinkeistä, myös syömään baarimenulta ilman pöytävarausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti