tiistai 14. tammikuuta 2014

Talviloma

Saatiin vihdoin viikonloppuna meidän talvilomasuunnitelmat valmiiksi. Jo oli aikakin, kun lähtö on jo ihan kohta. Vaikka oltiin varauksen kanssa vähän myöhässä, aika on silti kulunut ihan älyttömän nopeasti. Meillä on nimittäin enää viikko ja päivä lähtöön, eli ensi keskiviikkona tähän istutaan jo koneessa!


Suunnataan siis ekaksi keskiviikkona New Yorkiin, jossa ollaan lauantai-iltaan saakka. Pikainen pyrähdys siis, mutta ehditään kyllä muutamassakin päivässä nauttia kaupungin tunnelmasta.  Mä en yleensä osta Suomesta juurikaan vaatteita, joten New Yorkissa aion myös keskittyä shoppailuun ja jos säät vaan sallii, mennään varmaan käymään Woodburyn outlet-kylässäkin. Suunnitelmissa on, että vuokrattaisiin päiväksi auto, mutta se riippuu kyllä lumitilanteesta. 



Toivottavasti vaan ei ole kamalan kylmä, kun meillä tosiaan on vaan se muutama päivä aikaa ja olisi kiva, jos ulkona tarkenisi kävelläkin. Majoitutaan ihan Herald Squaren kupeeseen, joka on sijainniltaan keskeinen ja josta on hyvät metroyhteydet joka puolelle.

Lauantai-iltana lennetään sit Orlandoon, josta meidän risteily lähtee sunnuntaina päivällä. Vaikka New York onkin aina ihana, risteily on tässä meidän lomassa se pääjuttu. Ihanaa päästä nauttimaan auringosta ja löhöilemään uima-altaalle vailla huolta huomisesta.



Laivalla on sekä meripäiviä että muutama maapäivä. Meidän matkareitti näyttää tältä:


Risteily kestää siis viikon, eli seuraavana sunnuntaina palataan Orlandoon ja siitä lennetään sitten kotiin.



Varsinkin nyt, kun täällä Helsingissäkin on niin kylmä, viikon päästä alkava loma tuntuu erityisen ihanalta. Laivalla ei kuulu edes kännykkä, joten siellä kyllä irtautuu kaikista normaaleista duunikuvioista tosi tehokkaasti.


Saatiin viikonloppuna tehtyä viimeinen varaus, eli nyt Orlandon hotelliyökin on varattu. Yövytään ihan lentokentän lähellä olevassa hotellissa, mikä on tosi kätevää, kun meidän lento on Floridassa vasta yhdentoista aikaan illalla. Estat on päivitetty, ennakkotiedot lentoyhtiölle annettu ja kaikki paperit tulostettu, joten käytännön hommia ei enää ole tehtävänä. Paitsi pakkaaminen ja rahanvaihto, mutta ne on ensi viikon juttuja. Ihanaa!

2 kommenttia: