torstai 12. joulukuuta 2013

Karibian ristely

Ollaan mietitty ja pohdittu päämme puhki, mitä tehtäisiin talvilomalla. Vahvasti näyttää kallistuvan Karibian risteilyn suuntaan, koska se on ehkä maailman helpoin loma.

Ollaan oltu Karibialla muutaman kerran. Risteilyitähän järjestää lukuisat laivayhtiöt, joista käsittääkseni parhaimmistoa (ellei paras) on Royal Caribbean, jonka laivoilla ollaan oltu joka kerta. 

Vaihtoehtojen tutkiminen on onneksi nykyään tosi helppoa. Laivayhtiöillä on pääsääntöisesti hyvät nettisivut ja ollaankin tutkittu eri vaihtoehtoja viimeiset illat. Niitähän riittää. Olen yleensä löytänyt parhaat tarjoukset laivayhtiöiden omilta sivuilta ja niin nytkin.


Koska talvilomaa on vaan viikko, se tietysti asettaa omat rajoitteensa. Tosin pystytään viikkoa muutamalla päivällä venyttämään, joten mielessä on alkanut kyteä sellainen vaihtoehto, että lennettäisiin ensin pariksi päiväksi Nykkiin ja sit sieltä Floridaan, josta lähdettäisiin risteilylle. Toistaiseksi vahvin vaihtoehto meillä on 7 päivän risteily, josta löydettiin tosi hyvä tarjous. Tolla kyseisellä risteilyllä on muistaakseni 3 kohdetta, jotka kaikki on meille uusia, ja loput päivät seilataan merellä. Kirjoitan tästä meidän tän hetkisestä suosikista tarkemmin jos siihen päädytään.


Karibian risteilyjen hinnat ei ole niin kalliita, kuin helposti voisi luulla. Oon pitänyt hyvänä nyrkkisääntönä hintojen arvioinnissa, että jos parvekkeellisen hytin saa noin 100 eurolla/hlö/vrk, se on tosi ok. Parvekkeellinen hytti on tietysti kalliimpi kuin sisä- ja ulkohytit, mutta mun mielestä kuitenkin paljon kivempi. Eikä hintaerokaan ole niin iso kuin ehkä voisi kuvitella.


Laivoillahan hintaan sisältyy ruuat ja perusjuomat (alkoholi siis maksaa erikseen) sekä iltaohjelmat ja kuntosali, joten rahaa laivalla ei välttämättä kauheesti kulu. Tietysti jos haluaa esimerkiksi käydä kauneushoitolassa, ohjatuissa jumpissa tai illastaa erikoisravintoloissa, niin niistä luonnollisesti laskutetaan erikseen. 


Nyt vaan pitäisi tehdä päätös, katsoa että sopivat lennotkin löytyy ja tehdä varaukset. Jännittävää.


Kuvat on meidän edellisiltä risteilyiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti