sunnuntai 11. elokuuta 2013

Hyvä ja halpa hotelli New Yorkista

Hyvää ja halpaa ei kai ole oikeasti olemassa. Vaikka oon ollut New Yorkissa varmaan parikymmentä kertaa, hotellin etsiminen on joka kerta suuren työn ja tuskan takana. Oon käyttänyt kaikkia perushakupalveluja, pricelinen huutokauppaa, hotwiren sokko-ostelua ja vaikka mitä muuta kohtuuhintaisen majoituksen löytämiseksi ja aina onneksi oon tavalla tai toisella onnistunut. Epätoivon hetkillä olen tosin joskus harkinnut Brooklyniä tai muutamaa paikkaa New Jerseyn puolelta, mutta aina oon onneksi onnistunut löytämään hyvän hotellidiilin Manhattanilta. 



Me ollaan siis lähdössä NYCiin syyskuun lopussa, ja majoituksen löytäminen oli  tällä kertaa tosi hankalaa. Tai ainahan se on, mutta tällä kertaa tosiaan ei meinattu mitenkään löytää järkevää majapaikkaa. Kun halutaan asua Manhattanilla, ei missään nimessä missään dorm-tyyppisissä jaetuissa huoneissa, eikä edes hotellissa, missä vessat on käytävillä, halvimmat vaihtoehdot putoaa välittömästi pois. Sit ois kiva, että bedbug-registryssä ei olisi ainakaan kauheasti merkintöjä ja että sijainti olisi hyvä ja että hinta olisi mielellään alle 200 dollaria yö, niin hotellin etsiminen käy kyllä ihan työstä. Mulla on muutama luottohotelli, joiden hinta/laatusuhteen olen todennut erinomaiseksi, mutta nyt nekin pettivät. 

Monen mutkan kautta eksyin sitten airbnb.com –sivustolle, jossa tavalliset ihmiset vuokraavat omia kotejaan. Sivustolle rekisteröidytään omalla nimellä ja siellä voi tarjota omaa kotiaan vuokrattavaksi tai selailla muiden käyttäjien ilmoituksia rajaamalla alueen, hintatason ja majoitustyypin (asunto, huone tai yhteismajoitus). Me etsittiin koko asuntoa, koska ei edelleenkään innostuttu jakamaan keittiötä tai vessaa. En ole ikinä vuokrannut asuntoa loman ajaksi, mutta tutkiskelun jälkeen sivusto vaikutti luotettavalta ja tarjontaa oli paljon. Lisäksi käyttäjille pystyi antamaan palautetta vain henkilöt, jotka oikeastikin olivat palvelua käyttäneet, eli väärinkäytösten riski on ainakin teoriassa pienempi.

Löydettiinkin sitten kiinnostava asunto Lower Manhattanilta. Asunto ei  kuvista päätellen ole kenenkään vakituisessa käytössä ja sitä vuokraava kiinteistövälittäjänainen oli saanut ainoastaan positiivista palautetta. Mailasinkin saman tien tyypille, joka vastasi parin tunnin päästä ja kertoi, että asunto ei olekaan vapaana, vaikka sivujen kalenteri niin näyttikin. Epätoivo. Mutta onneksi naisella oli tarjota toinen, miltei vastaava asunto osapuilleen samaan hintaan ja varattiin se samantien.


Airbnb:lla on siis sivuillaan varausjärjestelmä, jonka kautta asunnot varataan. Sivuilla on myös kalenteri, mutta se ei välttämättä ole ajantasalla, kun ensimmäiset varaustiedustelut hoidetaan sähköpostitse ja kalenteri päivittyy vasta kun varaus on vahvistettu. Varaus maksetaan heti, mutta vuokranantaja saa rahat vasta vuorokausi check innin jälkeen. Näin turvataan vuokralaisen asema, jos jokin meneekin pieleen. Meidän 8 yön oleskelusta airbnb perii varausmaksun, joka oli sadan euron luokkaa. Varauksen vahvistamisen jälkeen tuli heti sähköpostia, jossa oli vuokranantajan koko nimi ja varmennetut yhteystiedot.

Vuokraamamme studio-asunto sijaitsee siis Manhattanin eteläpäässä. 25. kerroksen asunnossa on keittiö ja veski, lakanat ja muut härpäkkeet ja  ilmainen wifi. Ja ”amazing water view” ilmeisesti Hudson riverille. Lisäksi talossa on 24/7 ovimies, kuntosali ja sauna ja joka kerroksessa pesukone ja kuivuri. Talossa on myös resident lounge, jossa kuvien mukaan on biljardipöytä, sohvia ja muuta oleskelutilaa. Concierge-palvelu helpottaa meitä tosi paljon, kun avaimien hakemisesta ei tarvitse sopia erikseen ja lähtiessä matkatavarat voi jättää säilytykseen asunnon luovuttamisen jälkeen, kunnes lähdetään kentälle. Lennetään Finnairin suorilla lennoilla, joten paluulento lähtee vasta vähän ennen kuutta, ja matkatavaroiden roudaaminen jonnekin säilöön tässä välissä olisi ollut rasittavaa ja hankalaa.

Hyvin jännittävää. Oon tosi tyytyväinen ja innoissani,  vaikka vähän pelottaakin kun tää on niin uutta ja ihmeellistä 

Niin, ja se hinta. 159 dollaria/yö.



2 kommenttia:

  1. Vau, ihan mahtavaa :)


    e

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ihan superjännää! Laitan jossain vaiheessa kuvia siitä asunnosta :-)

      Poista